Veckan

I måndags var jag jätteduktig och pluggade så mycket att jag glömde bort att duscha. Skönt att ha läxorna i alla fall halvt gjorda inför resten av veckan.

I tisdags sov jag hos Julia och åkte a-traktor för första gången, hennes. Jätterolig dag alltså! Också är det skönt att förlänga helgen, för det känns som att man gör det när man skapar sig lite vardagslyx.

Igår var det skola och teater med barnen. Kom in i en Ulrik period igen på grund av Julia. Mycket trevlig musik må jag säga.

Idag hade tjejerna i klassen sovmorgon på grund av utebliven kemi. Sedan är det inte så mycket annat som har hänt idag. Jag och Elina lekte spioner som när vi var små. Pangpang och smyga vid väggar. Och just det! Jag har sett årets första tussilagos! Pepp inför teatern ikväll med inte pepp inför musikprovet imorgon. Ingen hade sagt till mig att man skulle kunna kompositörer och sånt. Jag trodde att det bara var lyssningsprov. Men icke! Ska plugga nu. Kram :)


Våffeldagen

Till lunch idag skulle vi göra våfflor eftersom det är våffeldagen. Så jag slog på järnet som pappa sagt medan han var uppe på affären och handlade ingredienserna. När han sedan rört ihop smeten och vi ska grädda våfflorna kommer han på att vi inte har något våffeljärn. Jag har slagit på toastjärnet och det fungerar ju inte så bra i våffelsyfte så vi tog fram plättjärnet istället. Blev lika gott det!

Var ju hos farmor idag också. God mat och alltid lika roligt att träffa kusinerna. Vi körde "han och hon" samt "ge bort en sak". Två olika lekar då man ska skriva saker på ett papper, vika och skicka vidare. På detta vis byggs pappret på enligt ett mönster och ibland blir det väldigt roligt.

Sedan cyklade familjen Jansson hemåt. Jag satte mig och pluggade, vilket var jättesvårt eftersom resten av familjen satt uppkurade i soffan och såg på Björn bröder. Men musiken letade sig till mina öron i alla fall. Barndomsminnen ifrån jättemysiga låtar så som "Då är det jag". Har hunnit med att se filmen limitless också, lite skruvad med okej film. Nej nu är klockan mycket! Godnatt :)


Första grillningen

Igår var jag på himlabadet med pappa, Klara och Edvin. Klara åkte vattenrutshkanan för första gången! Magic eye alltså. Det är så roligt när människor övervinner rädslor och inser att det faktiskt var något roligt de kunde ha missat.

När vi badat klart åkte vi till Bodéns och åt grillat. Årets första och jättegott var det. När alla var mätta förvandlades bordet till en ritstuga där många vackra teckningar kom till liv. Sedan blev det gladiatorerna följt av hemfärd. Jag och pappa såg på någon film, men efter en stund blev vi för trötta och gick och la oss.

Idag, första dagen med sommartid, har jag tänkt plugga och till kvällen blir det middag hos farmor om jag inte minns fel. Kram :)


Filmkväll

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag. Det beror på att min telefon inte har haft internet. Jag har inte kunnat smsa eller ringa med den heller. Förskräckligt!

Idag har jag haft utvecklingssamtal. Mamma skämde ut mig, som vanligt vid dessa tillfällen. "Du måste bli snabbare på typ allt, sluta spegla dig i hundra år och börja motionera!" För sånna saker behöver ju Robert (min mentor) veta om, tycker mamma.

Efter skolan gick jag, Elina och Julia Selin ner på stan. Den mesta tiden spenderades på Barista. Vi fikade och spelade geni. Det var första gången jag spelade klart det spelet! Viktigt att inflika är att jag vann.

Nu har jag nyss kommit hem från den första filmkvällen på teatern. Hoppas det blir fler! Filmen vi såg på var Notting Hill. Som jag redan sett en massa gånger innan, en klassiker liksom. När filmen var slut och vi hade städat undan och dansat och så så samlades alla i soffan i köket. Tomas satt och berättade spökhistorior om huset och alla blev jätterädda. Jag tycker mest det är roligt att se på allas reaktioner eftersom jag inte tror på spöken. Något jag älskar är att man ser på vissa att de hittar på allt eftersom de berättar. Ändå blir folk jätterädda och skriker. Sedan går jag lugnt och fint för att följa med folk överallt när de inte vågar. För jag har ju redan intalat mig att det inte finns något att vara rädd för. Men ändå blir man rädd ibland. Så konstigt det kan vara!

Här kommer lite blandade bilder från veckan. Godnatt och dröm sött :)

P.s Suddet på en av bilderna är mitt och försvann i vintras. En dag i veckan när jag gick till bussen såg jag det ligga på marken. Det är som sagt så att det som göms i snö kommer upp i tö.


Premiärcykling

Idag har jag varit med Elina och sett på film samt premiärcyklat för i år. När jag kom till henne åt hon lunch vilket jag hade glömt att göra. Och snäll som hon är gjorde hon nudelsoppa till mig! Vilken tur man har ibland. Jag vet inte hur jag ska klara mig utan dig när du ska gå på gymnasiet i Götelaborg! Har också skaffat ett hemmakvällkort idag, vilket i min värld är ascoolt. Tänk att kunna säga "jag tar denna" och sedan följa upp det med ett BAM! när man drämmer upp kortet på disken. Asså shiet!! Annars åt jag laxpasta till middag, har sett på bb och målat naglarna vita med mitt nya nagellack. Det blev inte lika kladdigt som jag trodde det skulle bli. Finnemang! Nu ska här sovas ända tills imorgonbitti. Natti :)


Mysdag

Idag var jag som sagt på stan med Elina och Julia E. Först åt vi frukost på coffeehouse, sedan gick vi och tittade på kläder. När vi inte orkade shoppa mer gick vi och köpte glass. Men den hann inte avnjutas på stan för att Elina skulle få hämtning och Julia skulle åka med dem. Jag skulle alltså bli ensam kvar på stan, och det ville jag ju inte. Så jag for med hem till Elina och hade skoj! Vi knäppte en massa kort och filmade en massa filmer där vi gjorde grimaser på varandra, sedan gick vi ut och satte oss med varsin liten chipspåse. När chipsen var slut kom vi på att ingen av oss hade byggt en snögubbe på hela vintern och fick lite panik. Paniken resulterade i att en snögubbe blev byggd, inte så stor dock eftersom min mor kom för att hämta mig efter fem minuter.

Till middag åt vi rårakor med kräftstjärtar, rödlök, avokado, körsbärstomater och crém freiche. Inte lika gott som mamma påstod, men det slank ner fint. Efter att ha ätit har jag haft strumpkrig med mamma, sett på tv, spelat drawsomething och låtit Salma vara i min onepiece samtidigt som mig. Det såg ut som en kropp med två huvuden som gick jättekonstigt. Men roligt var det! Nu tänkte jag krypa ner i sängen och läsa lite ut boken ego woman av Carolina Gynning. God natt :)


iPadskoj

Skola idag då. Spanska, musik, engelska, lunch och idrott. Sedan åkte jag och Glundan med Elina hem. Fullproppad bil! Hemma hos Elina satt vi och hade roligt med hennes iPad och efter det tokade vi oss lite. När jag kom hem åt vi hemmagjorda hamburgare och sedan har vi sett på tv. Nu ska jag lägga mig för imorgon blir det stan med Elina och Glundis klockan tolv. Natti :)


Kemi

Idag har vi haft skriftliga nationella i kemi. Det gick väl lite sådär... Vi hade långlunch efteråt så vi passade på att äta på tacobar. Alla andra tog något chipstallrik men grejs på och jag tog en burrito. Sedan hade vi so. Andra världskrigetgenomgång och film. Nu har jag tagit bussen hem och ska på teater ikväll. Kram :)


Snyggon

Sitter i uppehållsrummet och pluggar med Elina och Julia. Ibland undrar man ju hur vi lyckas...


Lampskärmsfrilla

Idag har vi haft muntliga nationella i matte och engelska. Man skulle komma till skolan 8:15 och fick sluta tidigast 14:00. Men vi i min grupp (Linnéa, Ante, Godda och jag) hade vårt första "samtal" 14:30 och innan samtalen hade vi inte gjort något. Det var fritt fram att göra vad som helst typ, ingen lärare var ju där. Alltså har jag inte fått mycket gjort idag.

Mina hårkorvar/bollar gav resultat kan jag ju säga. JÄTTEMYCKET! Sorgligt nog tyckte jag att jag såg ut som ett dreedlocktroll, men vid dagens slut såg de bättre ut. Jag har också gått med en lampskärm på huvudet idag - i håret - så det så ut som jag hade en jätteskalle.

Efter skolan åkte jag hem, hjälpte till med maten och sedan for jag och mamma till Magda och Mathilda. Där dracks det te och fikades cupcakes. Nu när jag kommit hem, sett på bb, borstat tänderna, tvättat ansiktet och krupit ner i sängen så känner jag något under täcket. Jag försöker lista ut vad det är med blir till slut tvungen att tända lampan. Lillasyster har varit framme och lagt makaroner i sängen min. Så fick denna dag ett vackert slut den också. Godnatt och kram :)


Hårfix

Nu när mamma hade ork och tid så toppade hon mig lite. Eller ja, ca fem centimeter tog hon. Nu är håret uppsatt i tre stycken korvkrussiduller för att imorgon vara lockigt och fint. Hoppas på bra resultat! Natti :)


Jag gör det sedan...

Idag har jag bara varit hemma, inomhus. Suttit vid tvn, haft fikafrämmande av Jocke, Camilla och Wilmer samt pluggat lite. Egentligen hade jag tänkt plugga i fem timmar och sedan åka till birsta. Men när halva dagen gått sa mamma att det stängde 17:00. Därav min händelserika dag! Jag ska i alla fall se på big brother ikväll, så det så. Förresten så kom världens bästa mamma hem med dessa saker idag. (bild) Tack så mycket! Kram :)


The room

Tänkte bara visa mitt rum hos mamma för de som inte vet hur det ser ut. Bara för att jag har städat lite, hehe. Annars var det kul att Loreen vann melodifestivalen. Hoppas hon kommer lika högt placerad på eurovision songcontest. Natti :)

 

 


Vitsigt

När jag nu äntligen sitter och pluggar kommer Jens (Johans bror) in och undrar vad jag gör. Till svar får han att jag läser om vindkraftverk och allt det vi har på tekniken. Han säger sig ha en vits om vindkraftverk, och sånna tackar man ju inte nej till. Den löd såhär:

Två vindkraftverk står och pratar med varandra.
"Vad tycker du om förnyelsebara energikällor?"
"I'm a big fan."

Också får ni en bild på min lunch!


Grattis, mello och plugg

God morgon! Idag fyller Johan, min bonuspappa 37 år. Så han ska firas vid klockan fem. Hoppas främmandet stannar tills melodifestivalfinalen är slut. Så vi kan klä upp oss och ha fest, haha. Jag har nu en pluggstund innan, vilket är bra för betygen. Veckan som kommer har vi muntliga nationella i matte, svenska och engelska samt skriftliga i kemi och ett icke nationellt i teknik. Toppenkul alltså! Det är bäst att sätta igång nu, kram :)


Bion

Har varit på bio nu med söttjejerna, alltid lika roligt! Filmen var bra, som vi trodde. Men det är lite tråkigt att det visas så mycket av den på trailern. Hoppas ni sover gott inatt. Inte för att filmen var läskig, bara sov gott. Synd att Sofias iPhone skärm kraschade... Natti :)


This means war

Idag har jag bara slappat. Låg kvar i sängen tills ett. Sedan har jag sett på tv och ätit nudlar. Det börjar verkligen bli dags att hitta på något, och det ska jag! Tjejerna och jag ska gå på bio 20:30. Filmen heter this means war och handlar om två CIA-agenter som upptäcker att de har samma tjej. Också börjar de tävla om henne. Förhoppningsvis en bra komedi alltså. Jag har börjat leta en skinnjacka också. Vad tycks om denna? Något för dyr, men ett välkommet tillskott i garderoben. Om den nu kommer dit vet jag inte än. Kram


En natt i Lubba

Igår var jag, Elina, Julia S och Hanna och pimplade i sidsjön. Eller vi hade inga pimpelgrejer, men vi satt på isen och hade mysigt. Plötsligt började isen knaka och vi blev jätterädda och flyttade sittplatsen en bit närmare stranden. Sedan kom jag på att vi kunde åka madrass nerför skidbacken. Inte hela alltså, men en bit. Visst må jag säga att man fick lite ont i rumpan, men det var jäkligt roligt! När vi kommit tillbaka till vår nya sittplats började vi prata om kvällen som vi skulle tillbringa i Elinas stuga. Hanna hakade på det och vi hade jättemysigt där också. Spelade absolut överens och hjärter tills klockan var fyra, då vi gick och la oss.

Vi väcktes klockan nio och åt frukost, sedan packade vi ihop och for hem. Jag duschade och la mig och sov lite mer. Lite för länge och tungt tydligen eftersom jag inte vaknade av varken alarm eller ringsignaler. När jag väl vaknade åkte jag ner till mamma som väntade på stan. Vi shoppade lite och åt kebab. Sedan skulle jag på teatern, men den var inställd för att bara Sofia var där. (jag var försenad) Så mamma och min färd fortsatte mot Niklas skola. Vi hämtade upp honom, skjutsade honom till karaten och for till birsta. Sedan hem igen och här sitter jag nu och ser på tv, som vanligt. Kram :)

 

 


Shoemaniah

Har kollat runt lite på skor nu på footway.se och kommit fram till att de har en del assnygga skor! Du kommer till sidan genom att trycka på bilden. Här är några av mina favoriter...

 

D'ä lögnt

Det blev ingen slalomåkning. Jag har bara suttit hemma. Höjdpunkterna var när jag satt ute och lyssnade på musik, när jag irriterade Marianne genom att upprepa en melodi och när jag såg på Tintin. Till middag åt vi hemmagjorda köttbullar med mos och brunsås. Mumma! God natt nu :)


Helgen so far

Fredag:
På skolan hade vi promenad istället för skridskor p.g.a att isen var för tunn. En stund av dagen satt jag och Elina och lyssnade på musik ute i solen. Ett riktigt goldmoment. Efter skolan åkte jag till Mathilda. Vi åt på chao praya, såg på film och gjorde chokladfondy (som dock blev bränd).

Lördag:
Sov hos Mathilda och när jag vaknade hade hon redan klivit upp, mycket vänligt. Jag gick ner och åt frukost sedan bakade vi en massa muffins. Först blåbärsmuffins som blev gråa inuti. Sedan fantasimuffins med en massa olika smaker, samt glasyr till blåbärisarna. Runt fyra hämtade Böösarna mig och vi for en snabbis till nöjeshallen och körde gokart. Efter det åkte vi hem och efter en stund kom de över på middag.

Söndag:
Har nyss vaknat. Troligen blir det slalomåkning senare, inte helt säkert alltså. Vi hörs!


RSS 2.0